Corona herstelzorg

14-2-2022

Een corona-infectie maakt ieder mens anders mee. Waar de een bijna geen klachten heeft, ligt een ander een week ziek in bed. Hoe het herstel daarna verloopt is per persoon ook weer wisselend. De een kan direct na infectie weer aan het werk, de ander heeft al moeite het huishouden doen, de boodschappen in huis halen of heeft geen energie meer over aan het einde van de (werk)dag.

Het verloop na een corona-infectie is heel wisselend, en juist dat maakt het zo lastig. Wat voor de ene persoon werkt, werkt voor de andere persoon juist niet. Wanneer je er zelf ‘maar niet door komt’ en ‘blijft hangen’ in je herstel, heb je hulp nodig en kom je in de corona herstelzorg terecht. Binnen corona herstelzorg richt ik mij op drie pijlers, namelijk de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen), adem en slaap. Er wordt in alle pijlers gewerkt aan het vertrouwen weer terug krijgen in het lichaam.

  • ADL: verbeteren van de zelfredzaamheid, het opbouwen van de belastbaarheid (in werk, hobby en dagelijkse handelingen), de balans van dat moment vinden, leren omgaan met de grilligheid van corona herstel, conditie opbouw en zingeving en coping.
  • Adem: sturing kunnen geven aan benauwdheidsklachten, ademherstel na inspanning, adem & ontspanningsoefeningen, educatie over de adem.
  • Slaap: bioritme behoud, angst & dromen reduceren, slaapvoorwaarden verbeteren, slaapeducatie.

Corona herstelzorg is maatwerk. Ieder persoon is anders en heeft andere begeleiding nodig. Weet dat je niet alleen staat en passende hulp kunt krijgen.


Corona-update 

06-11-2021

Per 6 november gelden de volgende corona-maatregelen binnen Oefentherapiepraktijk Holmer:

  • Blijf thuis en bel af bij ziekteverschijnselen als koorts, hoesten, verkoudheid, niezen en kortademigheid.
  • Om de wachttijd in wachtkamer zo kort mogelijk te houden; wilt maximaal 5 minuten voor de afgesproken tijd op de praktijk komen?
  • Wilt u waar mogelijk alleen komen, zodat er geen wachtenden in de wachtkamer achterblijven? 
  • Wilt u zelf een hoeslaken of badlaken meenemen?
  • Desinfecteer de handen bij binnenkomst van het gebouw.
  • Draag een mondkapje in de wachtruimte, gangen en tijdens behandelingen waarbij geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

 

Voor uw en onze veiligheid!