MedicalKinetics

MedicalKinetics is een bewegingsleer gericht op het gehele lijf en een leuke manier om fit te blijven! Niet 'sportschool-fit' met opgepompte spieren en met gebruik van apparatuur, maar fit op een natuurlijke manier. Een goede coördinatie, spierkracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, een mooi lichaam, gratie en innerlijke schoonheid; allemaal onderdelen van fit zijn.

Het gehele lijf wordt geoefend in al zijn functies, waarbij de totaalbewegingen zo zijn samengesteld, dat het hele lichaam wordt getraind op stabiliteit, kracht en soepelheid. Er is veel aandacht voor de buikspieren en de stabiliteit van de rug en het bekken. Er wordt voortdurend gelet op een goed adempatroon en een goede balans tussen spanning en ontspanning.

De bouw van het skelet en de spierfuncties zijn sterk op elkaar aangewezen. Bij elke beweging die wordt gemaakt speelt de functie van de spier, de stand van het skelet en de mobiliteit van de gewrichten een rol. Ook het sturingssysteem en het brein spelen een belangrijke rol in bewegen en welzijn. Lichaam en geest zijn nou eenmaal niet te scheiden. Spanning en ontspanning, innerlijke rust en adem zijn dan ook een belangrijk onderdeel. 

Bewegen met aandacht verbeterd de motoriek en werkt tevens regulerend op de stress-systemen van de mens. Het verbeterd de concentratie en innerlijke rust. Uniek in het programma zijn ook de 3dimensionale bewegingen, het goed leren gebruiken van de ademhaling in samenwerking met de bekkenbodemspieren en een optimale houding. Het programma bevat zowel grondoefeningen als staande balans- en coördinatie-oefeningen. 

De verschillende aspecten, bewegingen en oefeningen gebruik ik regelmatig ook in de oefentherapeutische behandelingen. De werkwijze is hetzelfde, vooraf een intake en onderzoek, daarna behandelen. Op dit moment wordt Medical Kinetics alleen individueel aangeboden, bij grote interesse volgen eventueel groepslessen.