Welkom bij oefentherapiepraktijk Holmer!

Oefentherapiepraktijk Holmer; samen grip krijgen op slaap, houding en beweging!

De praktijk voor oefentherapie Mensendieck en slaapoefentherapie in Borculo. Uw oefentherapeut Mensendieck is specialist in houdings- en bewegingsklachten, ademhaling en ontspanning, slaapproblematiek en nieuw beweeggedrag aanleren. Woont u in Geesteren of omgeving? Ook u bent van harte welkom bij Oefentherapiepraktijk Holmer. 

 

Oefentherapie Mensendieck is een behandelmethode gericht op het verminderen, voorkomen en opvangen van klachten die ontstaan door een verkeerde houding of beweging. Iedereen beweegt op zijn eigen manier en iedereen heeft een eigen voorkeurshouding. Sommige gewoontes, houdingen en bewegingen zijn echter niet goed voor het lichaam. Zo kunnen diverse klachten aan het lichaam ontstaan, zoals  rug-, nek- en schouderklachten.

Tijdens de behandeling wordt er samen gekeken naar uw manier van bewegen, uw voorkeurshoudingen en de oorsprong van de klachten. Vanuit een holistische kijkwijze wordt er gekeken naar het hele lijf, van teen tot kruin, waarbij ook uw manier van omgaan met de klachten van belang zijn. Zo kan het zijn dat u komt voor rugklachten en er ook aan de benen gewerkt wordt, of u komt voor hoofdpijn en vervolgens wordt de hele houding besproken. 

 

Slaapoefentherapie voor volwassenen richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel door zowel de oorzakelijke als de in standhoudende factor aan te pakken. Dit wordt gedaan door uitleg, praktische tips, ontspanningsoefeningen en cognitieve therapie. De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost. Wist u dat u goed slapen kan leren bij een slaapoefentherapeut? 

 

Benieuwd naar wat (slaap)oefentherapie u kan brengen? Neem gerust contact op met Aniek Holmer voor meer informatie of een afspraak! Niet in Borculo woonachtig, maar wel naar deze oefentherapeut? Dat kan! Ook als u in Barchem, Beltrum, Diepenheim, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Lochem, Neede, Ruurlo of ergens anders in de Achterhoek woont bent u hier van harte welkom. Samen bekijken we de mogelijkheden.